NäR UpphöR Besiktning Av Bil

Famous När Upphör Besiktning Av Bil References. När det blir dags för besiktning måste bilen hem till sverige. Från nu ger vi inga undantag för periodisk besiktning av svenskregistrerade bilar i spanien.

Klaravik Auktioner Renault Master f.d. Ambulans
Klaravik Auktioner Renault Master f.d. Ambulans from www.klaravik.se

Där ser du sista besiktningsdatum för bilen. Transportstyrelsen har bestämt att de svenska vägarna kan göras säkrare genom rutinmässiga kontroller av fordonen som använder den, detta kallas för besiktning. Från nu ger vi inga undantag för periodisk besiktning av svenskregistrerade bilar i spanien.

Från Nu Ger Vi Inga Undantag För Periodisk Besiktning Av Svenskregistrerade Bilar I Spanien.


Nej, du behöver inte ansöka om besiktningsbefrielse när fordonet blir 50 år. När du har köpt en ny bil ska den kontrollbesiktigas första gången inom tre år, nästa gång inom två år och därefter var 14:e månad. Besiktning av personbil och lastbil med totalvikt.

Vid Beräkning Av Åldern Utgår Man Ifrån.


De nya bestämmelserna innebär längre intervaller mellan besiktningarna och för bilar som tas i bruk den 20 maj 2018 eller senare utförs den första besiktningen då bilen är fyra år, och. Tidigare var endast fordon av årsmodell 1950 eller äldre besiktningsbefriade. Efter den 20 maj 2018 baseras inte längre besiktningsperioden på den sista siffran i.

Eftersom Nya Regler Angående Besiktning Av Personbilar Har Trätt I Kraft Är Det Inte Alltid Enkelt Att Hitta Det Korrekta Datumet.


Den första kontrollbesiktningen ska utföras senast 36 månader efter att bilen togs i bruk för första. Sedan maj 2018 gäller nya regler där slutsiffran slopas och nytt besiktningsintervall införs. Med hjälp av sökfunktionen nedan kan du enkelt.

När Du Ställer På Ett Avställt Fordon Som Har Körförbud På Grund Av Utebliven Besiktning Måste Du Besikta Den Så.


Det beror på hur gammal bilen är. Andra besiktningen ska ske senast 24 månader efter den månad. Nytt fordon ska besiktigas senast 36 månader efter den månad som fordonet togs i bruk.

Där Ser Du Sista Besiktningsdatum För Bilen.


Du är dock själv ansvarig för att se till att besikta fordonet i tid. Transportstyrelsen har bestämt att de svenska vägarna kan göras säkrare genom rutinmässiga kontroller av fordonen som använder den, detta kallas för besiktning. Över 10 % av alla bilar som besiktas får en anmärkning på positionsljusen!